Безкоштовне IT-навчання на Quality Assurance QA Engineer QALight

QA так сказати не може, адже він продукт не робив, а тільки тестував». Мінус для мануальників — автоматизація багатьох процесів. Тобто саме c# вакансии цей напрям наразі не має великого попиту.

Хто такий QA та яка його роль у процесі розробки

Воно передбачає залучення спеціальних скриптів, які дозволяють механізувати процес. Такий QA-engineer швидше справляється з поставленим завданням, а часом і значно ефективніше, тому саме цей напрямок сьогодні вважається більш перспективним. QA-інженер — це фахівець, який відповідальний за якість програмного забезпечення. У коло його обовʼязків входить виявлення багів, їх фіксація та опис у відповідності з алгоритмами та вимогами. Спеціаліст або виправляє помилки сам, або ж відправляє звіт із ними розробнику, який є відповідальним за дану частину коду. Якщо хтось з твоїх друзів має власний бізнес, запропонуй їм свої послуги тестувальника.

Початок навчання та графіки

У завдання цього фахівця входить самостійна розробка автоматичних скриптів, які здійснюють більшу частину процесів тестування без втручання людини. Зазвичай цю професію опановують програмісти, отримуючи додаткову освіту. Коли я навчалася, у нас було програмування та інші профільні предмети, але не було дисципліни, пов’язаної з тестуванням.

Марина Кубічка, Senior QA Engineer в Astound Commerce

Але це приблизний період, усе залежить від відточування навичок і наполегливості. Переважно для QA проводять різноманітні курси, є відео на YouTube і книжки для самонавчання. Література переважно англійською, тому її знання важливе. Плюс для Manual QA — нижчий поріг входу в професію. Мануальник може швидше опанувати необхідні навички та знання, ніж автоматизатор, для отримання роботи.

Кромкогибочні верстати: види, опис, принцип роботи

  • Обирайте цікаву професію та переглядайте відео за посиланням.
  • Якось я наймав людину, яка досить посередньо знала теорію тестування, на «четвірочку» розумілася на мережах і технічній частині.
  • А для більшості аутсорсу — компанія, це величезний набір різних проєктів.
  • А ще пріоритезувати завдання, розуміти вплив на бізнес того чи іншого дефекту.
  • Тут буде доречною автоматизація, і одним із завдань QA automation інженера є написання тест-сценаріїв, які будуть запускатися за необхідності.

«На першому мітингу ви можете замість своєї оцінки поставити знак питання. Або вибрати число на основі того, що поставили інші учасники команди. Але під час обговорення зазначити, що ця оцінка базується на ваших спостереженнях і знаннях, але ви ще не маєте достатньо досвіду». У деяких організаціях роль QA-інженера включає багато компетенцій, через що створюють окремі посади. Наприклад, Quality Control Specialists зосереджуються на аналізі результатів тестування та пошуку помилок. Їх основна мета — виявлення та усунення програмних збоїв.

Що робить та скільки заробляє QA Engineer і чи легко йому «увійти в ІТ»?

Намагайтеся запам’ятати кожну та потрапити на якомога більшу їх кількість. На інтерв’ю вам підказуватимуть, куди рухатися і які саме теми підучити. Навіть якщо вам не дали офер, не розчаровуйтеся, адже наступний може бути вашим. Моїм неймовірним і постійним козирем була англійська. І ті, хто стверджує, ніби цю навичку можна опустити, ніби вона не є такою ж важливою, як технічні знання, дуже помиляються.

Тож хто такий QA Engineer

QA Engineer, які мають певну спеціалізацію — наприклад Automation або Performance testing, — до вказаної компенсації можуть додати 20-30%. Також важливим є знання мереж, моделі OSI, TCP/IP та інших протоколів. Думаю, вже немає проєктів, що не містять передачу даних. «Більшість починає свій шлях з тестування веб-застосунків. У всіх якостей, про які я розповім, є одна спільна риса — їх можна набувати та розвивати.

Тож хто такий QA Engineer

Сучасне забезпечення якості ПЗ — це багатогранний і складний процес. Розповідаємо про професію, необхідні компетенції, soft та hard skills. Виконує на перший погляд просту, але відповідальну роботу, від якої залежать подальші процеси тестування. Даний фахівець займається аналізом вимог, на які грунтуються при виставленні оцінок ефективності та корекції продукту. Як я й казала, для входу в професію необхідні певні hard skills.

Коли вона знаходиться у логічному для користувача місці й виглядає логічним для нього чином. Коли інтерфейс зрозумілий та інтуїтивний, і користувач одразу знаходить той функціонал, який йому потрібен. Аналіз, зворотний зв’язок, обговорення процесу розробки, оцінювання обсягу та складності роботи. Також звітування про попередню роботу та представлення плану на наступний період.

Залежно від етапу розробки і складності змін, ці пропозиції можна втілити прямо тут і зараз, або запланувати їх на наступні етапи розробки ПЗ. Щоб стати QA Engineer і отримати роботу, необхідно вивчити основні мови програмування, а також розбиратися в конструкції баз даних. Важливо отримати загальне уявлення про етапи розробки програмного забезпечення, однак основний акцент зробити на тестування. Для повноцінної та передбачуваної роботи всього проєкту потрібно мати продуманий підхід до тестування, знати список задач та кількість часу на виконання кожної з них. Також важливо розуміти наявні ризики, оскільки тестування зазвичай є останньою фазою процесу розробки перед випуском продукту.

Ще один шлях розвитку —  заглиблення в аналіз вимог користувачів та бізнес-аналіз. Фахівці з бізнес-аналітики багато спілкуються з клієнтами та з командами розробників. Тож якщо ти почуваєшся впевнено в цій сфері та маєш гарні аналітичні здібності, варто подумати й про цей шлях. QA-аналітики такі ж затребувані, як і бізнес-аналітики. Вони займають проміжну позицію між власне тестувальниками й фахівцями з бізнес-аналізу, тож ти можеш стати аналітиком з контролю якості.

«На старті важливе володіння тулзами для тестування API (Postman та SoapUI), Charles та/або Fiddler. В інструментах для тестування API необхідно вміти виконати запит будь-якої складності, знати, для чого потрібні основні елементи інтерфейсу кожної із програм. У Fiddler та Charles потрібно вміти налаштувати їх для перехоплення запитів від сервера та, наприклад, відредагувати відповідь від сервера.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

thispower

Let's Start Working
Together Now!

Years of professional OEM experience to meet customised needs. Fill in the
enquiry form to cooperate with us and enjoy high quality service.

*We Are Committed To Strictly Complying With Relevant Privacy Regulations